Menü

Milyen kérdésekre számíthatunk az állásinterjún?

Általános tapasztalat, hogy a jelöltek félnek az állásinterjútól és sokszor nem is értik miért van erre szükség egy egyszerű betanított munkánál. Szeretnénk most segíteni, azzal, hogy eláruljuk a leggyakoribb kérdéseket, amit egy interjúztató fel szokott tenni. Sőt… abban is segítünk, miként válaszoljon ezekre a kérdésekre. 

1., Meséljen magáról

Nyugodtan mondja el mit csinál szabadidejében, meséljen a családjáról, háziállatairól, hobbijáról vagy hogy melyik iskolában végzett és milyen eredménnyel. 

2., Hol dolgozott eddig?

Nagyon fontos, hogy csak igazat mondja, mert a felvételiztető sokszor referenciát kér, amit leellenőriz. 

3., Mi a 3 legjobb tulajdonsága?

Gondolja át ezt előre otthon, lehetőleg olyan tulajdonságot mondjon, amit a munkában is tud alkalmazni (pl. jelen esetben a „kedves vagyok” nem a legjobb válasz). 

4., Milyen rossz tulajdonságai vannak?

Ha erre a kérdésre nem tud válaszolni, képzelje el vajon barátai mit válaszolnának erre a kérdésre. 

5., Mit tud cégünkről?

Állásinterjú előtt nézzen utána hova jelentkezik. Nagyon pozitív elbírálásban részesül az, aki felkészülve megy oda a meghallgatásra és tudja mivel foglalkozik a jövőbeli munkahelye.
Menjen fel a cég honlapjára és olvassa el a „rólunk” részt.

6., Miért szeretne hozzánk jelentkezni?

Ha ismeri a munkakört amiben dolgozni fog, azt is tudja miért szimpatikus ez önnek. Nyugodtan mondhatja a itt a fizetést, műszakbeosztást, ismerőst aki ott dolgozik, könnyű megközelítést, szabad hétvégét stb. 

@Dorner Attila 

Adatkezelési tájékoztató